SR SUNTOUR Česká 4X liga no.1 Kraslice

04.07.2012 15:37

Seriál ČFL začal tímto víkendem a to 30.6.2012 v Kraslicích na Sokolovsku. A úvod to byl zdařilý.

Kraslice, město známé svojí továrnou na dechové nástroje Amati, nás uvítalo petatřicetistupňovým horkem které hraničilo s únosností. Naštěstí je místní trať ve stínu stromů, jinak by o spáleniny nebyla nouze. Jako tradičně dorazilo na závody i několik závodníků z blízkého Německa. Hranice je od tratě cca 2km.

Na start se postavili borci ve třech kategoriích (rookie do 16let, expert a elite).

Vše odstartovalo v pravé poledne kvalifikací, kde se nejvíce dařilo borci z Aše Adamu Staškovi, který hájí barvy týmu Ghost  factory racing. Jeho čas se zastavil na 0:43:53, což mu vyneslo náskok jedné sekundy na pronásledovatele a domácího jezdce Míru Kabelku. Jen pro porovnání – čas nejrychlejšího hobíka byl 0:47:42 (Tomáš Lev) a čas nejrychlejšího jezdce kategorie rookie 49:53 (Miloslav Svoboda).

Celý den probíhal bez problému, až na několik pádů stejného závodníka, kterým byl Martin Beneš, který tak své IQ za víkend srazil asi na úroveň ledničky… J třikrát během chvíle dokáže spadnout jen ten nejlepší.

V kategorii Elite se po odpoledních bojích dostala do finále čtveřice Stašek (první muž kvalifikace), Plášil (loňský vítěz seriálu ČFL), Kabelka a Štěpán Novotný. A právě Novotný byl tím, kdo se mohl radovat z prvního místa v cíli. Druhé místo bral Plášil, třetí domácí Kabelka a čtvrtý Stašek.

Výsledky

ELITE:

1 – Novotný Š

2 – Plášil Z.

3 – Kabelka M.

4 – Stašek A.

EXPERT

1 – Hrubý J.

2 – Krajčí D.

3 – Lev T.

4 – Votava M.

ROOKIE

1 – Svoboda M.

2 – Ruffr V.

3 – Hennecke N.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.