Česká 4X liga 2011 – no.2 a 3 Kosmonosy u MB - report

15.06.2011 20:13

 

O víkendu 11.-12.června se odjel dvojzávod České 4X ligy v Kosmonosích u Mladé Boleslavi, v sobotu závod v dual slalomu, v neděli závod ve fourcrosse. Zde je report z víkendu.

 

Dual slalom se zařadil do seriálu až teprve nedávno po dohodě s pořadatelem závodů v Kosmonosích. Důvodem bylo především natáhnout závody na celý víkend a dopřát tak závodníkům během víkendu hned dva závody.

V sobotu ráno kdy po celé republice pršelo jak z konve nás v Kosmonosích uvítalo slunce, tedy jedno z mála míst kde bylo celý den hezky…

Do dual slalomu se přihlásilo 33 závodníků ve třech kategoriích, od nejmladšího 12let starého Filipa Bodnára z Prahy po 37let starého matadora Milana Čižinského z Krnova, mimochodem v 90.letech účastníka světových pohárů ve sjezdu. Po napínavých bojích kdy se v dual slalomu jede na dvě vítězné jízdy postoupil do malého finále Jakub Pytlík z Plzně a Milan Čižinský z Krnova. Z vítěztví v malém finále a tedy z celkového třetího místa se radoval Čižinský. To do velkého finále se probojoval Zdeněk Plášil z Ostrova a Jiří Penc z Jablonce. Z vítěztví se radoval prvně jmenovaný, když zvítězil v obou finálových rozjížďkách.  V kategorii Rookie, tedy mladých jezdců do 16 let vyhrál Adam Semerák z Trutnova. V kategorii Expert, tedy hobby závodníků vyhrál Martin Beneš z Příbrami.

Nedělní ráno bylo pravým opakem toho sobotního, sychravo, mokro, prostě počasí kdy by člověk psa ven nevyhnal J i přesto přijelo 35 závodníků na start fourcrossových závodů, tedy závodů kdy jedou čtyři závodníci na jedné dráze a do dalších kol postupují první dva, třetí a čtvrtý v závodě končí a o pozici na prvním až osmém místě rozhoduje malé a velké finále.

Nedělní závod výrazně ovlivnilo deštivé počasí takže nebyla nouze o pády, kontakty jezdců či časté nedobrovolné opuštění tratě zapříčeněné bahnitou tratí. I přes toto počasí navštívilo trať přes 500 fanoušků, kteří tak měli o zábavu postaráno a každý pád či souboj byl oceněn bouřlivým potleskem.

Do finále se probojoval Štěpán Novotný z Chomutova, vítěz sobotního klání Zdeněk Plášil z Ostrova, Jiří Penc z Jablonce a Robert Matoušek z Holic. V tomto pořadí i závodníci proťali cílovou pásku.

Štěpán Novotný v cíli okomentoval své vítěztví: „V závodě jsem si poměrně dost věřil. Vyhrál jsem kvalifikaci která se jede na čas, takže jsem v závodě měl vždy nejlepší pozici na startu. V celém závodě i v samotném finále jsem jel vždy start-cíl a nikoho jsem před sebe nepustil. Byl to můj závod“ řekl sebevědomě po závodě Štěpán Novotný.

V kategoriích Rookie a Expert bylo pořadí jako v sobotním závodu, tedy vítěz Rookie byl Adam Semerák a vítěz Expertů byl Martin Beneš. Oba tak měli velmi vydařený víkend okořeněný dvěmi vítězstvími ve svých kategoriích.

Další závod seriálu ČFL pokračuje 4.závodem 30.7.2011 v Kraslicích u Sokolova.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.