Osobní startovní čísla pro sezónu 2010

13.02.2010 12:43

 

Platí pro ČP, ČFL a MFL!

Uzávěrka žádostí o přidělení osobního startovního čísla pro letošní sezónu je stanovena na 28. února 2010.

Kompletně(!) vyplněné formuláře zasílejte na adresu info[zavináč]polis.cz

Ke stažení:   www.4x.cz
- Žádost o přidělení osobního startovního čísla
- Přehled čísel vydaných v roce 2009 a čísla rezervovaná

Výňatek z propozic Českého poháru 4X 2010:

1. Pořadatel závodníkovi přidělí startovní číslo platné pro všechny závody daného ročníku ČP-4X a MČR-4X. Startovní číslem musí být označeno kolo při pohledu zpředu a jezdec při pohledu zezadu. Startovní čísla na kole a na jezdci se musí shodovat. Závodník je povinen zajistit, aby byla obě startovní čísla čitelná po celou dobu oficiálních tréninků a kdykoli v průběhu závodu.

2. Závodník obdrží při první registraci do závodu daného ročníku ČP-4X tabulku s přiděleným startovním číslem. Jezdci kategorií Elite a Expert jsou rozlišeni barevným provedením startovního čísla. Pro kategorii Elite se použijí bílé číslice na černém pozadí, pro kategorii Expert se použijí černé číslice na bílém pozadí. Je zakázáno upravovat tvar tabulky, zakrývat či odstraňovat loga sponzorů a umisťovat na ni jakákoli další reklamní označení. Porušení tohoto nařízení se trestá diskvalifikací ze závodu. Pokud dojde k poškození tabulky během závodů, je závodník povinen požádat registrační pracovníky závodu o vydání duplikátu. Zničená tabulka musí být doložena, jinak závodník před vydáním nové tabulky musí zaplatit poplatek v plné výši.

3. Závodník je povinen umístit jemu náležející startovní číslo na zadní část svého dresu nebo chráničů. Číslice musí být vysoké minimálně 100 mm, kontrastovat s grafickým provedením dresu a být bez problémů čitelné ze vzdálenosti pěti metrů, přičemž posouzení a rozhodnutí náleží hlavnímu rozhodčímu. Závodník může umístit své startovní číslo na dres nebo chrániče vlastními silami (natisknout, nalepit, nažehlit atd.) nebo použít tabulku pro dodatečné upevnění na dres vydanou pořadatelem.

4. Závodník si bez ohledu na kategorii může zvolit maximálně trojmístné startovní číslo, pokud dodrží ostatní ustanovení těchto propozic a písemně požádá pořadatele v předem určené lhůtě. V případě dvou nebo více žádostí o shodné startovní číslo rozhoduje: 1) Předchozí sezóna. Závodník má přednostní právo ponechat si stejné startovní číslo pro následující sezónu, s výjimkou čísel přidělovaných na základě umístění. 2) Kategorie. Závodník kategorie Elite má přednost. 3) Lepší umístění v celkovém pořadí předchozího ročníku ČP-4X. Po vypršení lhůty přiděluje startovní čísla výhradně pořadatel dle vlastního uvážení. Uzávěrka žádostí o přidělení startovního čísla pro ČP-4X je stanovena na 28.2. 2010. Žádosti jsou přijímány výhradně elektronickou poštou na adrese info@polis.cz. Žádost musí obsahovat jméno a příjmení žadatele, číslo platné licence ČSC/UCI, kategorii (Elite nebo Expert), požadované startovní číslo a náhradní startovní číslo.

5. Startovní čísla 1 až 10 včetně jsou vyhrazena závodníkům kategorie Elite, kteří se umístili v celkovém pořadí předchozího ročníku ČP-4X do desátého místa včetně. V tom případě je startovní číslo rovno umístění. Startovní čísla 101 až 110 včetně jsou vyhrazena závodníkům kategorie Expert, kteří se umístili v celkovém pořadí předchozího ročníku ČP-4X do desátého místa včetně. V tom případě je startovní číslo rovno umístění plus 100 (1. místo = 101, 2. = 102 atd.). Pokud si tito závodníci zvolí jiné startovní číslo, zůstane dané startovní číslo odpovídající jejich umístění v celkovém pořadí předchozího ročníku ČP-4X neobsazeno. Každý závodník má přednostní právo ponechat si stejné startovní číslo pro každou další následující sezónu, pokud o něj v dané lhůtě požádá, s výjimkou čísel přidělovaných na základě umístění.

6. Při MČR-4X startují závodníci se startovními čísly přidělenými pro daný ročník ČP-4X. Pokud nebylo závodníkovi startovní číslo přiděleno před MČR-4X, bude mu přiděleno číslo dle rozhodnutí pořadatele pro takovou kategorii ČP-4X, kterou si závodník zvolí v souladu se Soutěžním řádem a Propozicemi ČP-4X.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.