Repulse ČFL 09 - no.1 Kraslice

30.05.2009 15:41

 

První kolo seriálu Repulse ČFL zavítalo do Kraslic na tamní 4X dráhu kterou má na své zahradě Míra Rok. Ten jí každý rok předělá a upraví tak, aby zde závodníci nejezdili stereotypně a bavilo je to.

Dráha pro letošek dozněla změn převážně na celé první rovince kde nezůstal kámen na kameni.  Po startu čeká na závodníky malý sestupák, za ním dvoják poměrně solidních rozměrů, pak další-menší dvoják a na konci první rovinky ještě velký vyskakovák. Zbytek dráhy se nezměnil, až na měnší dvoják u předposlední zatáčky.

Závod se jel i jako součást IBL, což je seriál 4X, DS a DH který se jede jak v čechách tak i v německu. A proto se na start postavilo o poměrně dost riderů z německa. Nakonec startovní pole čítá 52 závodníků. Kvalfikaci na čas vyhrává v kategorii do 13let Tomáš Schröder s časem 55,92. Kategorii do 16let domácí Štefan Sýkora - 44,93 a nakonec kvalifikaci kategorie Open vyhrává Zdeněk Plášil z Ostrova s časem 42,42 sekund.

V závodě se objevila i jediná žena, respektive mladá slečna. Tu si začal vychovávat Vašek Stašek z Aše a tak Amanda Stašková řádně potrápila kluky ve své kategorii do 13let. A kluky opravdu nešetřila na to že na kole mockrát neseděla! Snad jí to vydrží!

V kategorii do 16let nebylo o čem mluvit. Vyhrál ji jednoznačně domácí střelec Štefan Sýkora. Nejen že neměl konkurenci ale tento hladý hejsek by mohl konkurovat i většině kategorie Open, tedy borců daleko starších…

V katogorii Open se letos dost změnilo. Ti co loni vyhrávali si letos někdy ani neškrtli, někteří loni slabší příjemně překvapily nárůstem výkonosti. Malé finále vyhrál bmx rider Michal Minařík a do velkého finále se dostala čtveřice Jakub Pytlík, Zdeněk Pošvář, Steven Hübsch z Německa a Zdeněk Plášil, vítěz kvaldy. Prvně jmenovaný Jakub Pytlík to vzal od startu do svých rukou a vedl, ale vítěz kvaldy Plášil si to nenechal líbit a v jedné ze spodních zatáček na Sakiho zaútočil a dostal se na první místo které si udržel až do cíle.

Takže místo 1. Zdeněk Plášil, 2. Jakub “Saki” Pytlík 3.Zdeněk Pošvář a 4.Steven Hübsch.

Po závěrečné sprše šampaňských se všichni vydali k domovům a už se těší na další-druhý závod seriálu, který se jede v sobotu 30.5.2009 v Pražských Stodůlkách. Všichni jste srdečně zváni!!!   Jirka Cipra

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.