Repulse ČFL no.3 a 4 Úterý u Plzně

10.06.2009 16:08

 

O víkendu 6.-7.6.2009 se jel dvojzávod Repulse České 4X ligy. V sobotu v fourcrossu, v neděli v dual slalomu. Jak nám zachcalo, jak se to zvrhlo a jak nakonec bylo na dual krásně. Za fotky znovu díky www.RobTrnka.com a Daně.

Celý víkend odstartoval sobotním závodem ve fourcrossu. Program byl naplánovaný až na odpoledne aby závody přešly volně v večerní párty s koncerty kapel Head Down a Demaja. Asi to nebyla úplně dobrá volba, protože po obědě začlo celkem brutálně pršet a tak se pořadatelé potýkali s problémy. Například velká bedna kousek po startu, která je celá ze dřeva klouzala jako po mýdle.  Sice se do závodu stihla potahnout drsným materiálem ale několik riderů klouzavou bednu odneslo pochromaným tělem a nechtěnou cestou na rentgen.
Pršelo až  tolik že se hlasovalo o sjízdnosti trati a v tom jestli bude závod pokračovat, nebo se odjede až v neděli. Vyhrál bláto-kros!

Tady to například odnesl Jukub Hnidák.

0145.jpg

V dešti to bylo pro složité, makačka, ale pro všechny stejné. Celý závod kategorie Open vyhrál Michal Měchura (Polis racing), ač věkem by mohl jezdit ještě mladší kategorii do 16let. Druhý dojel Jakub Mašek (BMX Plzeň), 3.Jakub Pytlík (Cyklo Bartoníček, WTB) a 4. Václav Weber z Plzně.

0332.jpg

Na sobotní večer, chvíli po závodě, byla naplánovaná Jägermeister párty.  Teplý Jäger, ledově chlazený Jäger, pivo a do toho dvě kapely.  Klatovská Head Down a kapela Demaja. Bohužel pršelo tolik že se koncert odvolal. Nechtěl bych být zvukařem a mít vše položené ve vodě :-) Nehledě na to že z městečka dorazilo tak jen 15 nejodvážnějších jedinců.

Nicméně pán bůh nakonec počasí trochu uklidnil a tak se jeleni mohli rozjet! A myslím že solidně. DJ pouštěl své disko hity a bikeři lidvidovali jednu flašku Jägra za druhou. Nakonec padlo všech 18 litrových lahví - a moc lidí na ně nebylo :-)  aby taky ne, když za 5 panáků dostaneš triko bikemeister zdarma  :-D

0419.jpg

Nedělní ráno budí všechny z kocoviny opět mírným deštíkem. Ochotný Rob “stavitel” Trnka dolaďuje poslední detaily na své trati na dual. Kola traktoru se roztáčí a první krotitelé jednostopých biků jedou testovat dualovou trať.  Rob to postavil na jedničku, trať nikomu nic nedovolí. Kdo nemá spiky klouže se jako po másle. Startovní pole po sobotním dešti trochu prořídlo, takže se nakonec na start staví 20 nejodvážnějších riderů. Přijel Zvolouš, dorazili kluci kteří závody ještě nejeli, ale hlavně panuje dobrá nálada…

Po kvaldě na čas a rozhození do pavouka se začínají kluci bít v prvních rozjížďkách. Kdo vyhraje dvakrát tak jde dále. Při remíze se jede třetí rozhodující jízda. Nejvíc dráhu lítají Jakub Hnidák a domácí Jakub “Saki” Pytlík. Ve finále mají remízu a tak jdou na třetí rozhodující. Souboj po celé dráze, jedou vedle sebe a nakonec na cílové pásce je první Jakub Hnidák (Krab shop). Malé finále vyhrává Štěpán Novotný před Zdeňkem Plášilem.

Další závod se jede na konci července v Kraslicích.   Slunce všem!

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.