Repulse ČFL no.9 Plzeň

02.09.2009 06:14

 

Je září, študáci už makají ve škole a čekají nás jen chladné zimy. Poslední prázdninový víkend se jel poslední závod Repulse České 4X ligy, tentokrát na dráze v Plzni. Jel se jen fourcross, tedy čtyři rideři na jedné dráze.

Paneláková romantika v blízkosti dráhy přilákala na start necelou padesátku závodníků, kteří se před slušnou řádnou fanoušků utkali o zajímavé ceny a hlavně o prestiž. Tentokrát se na start nepostavil nikdo ze zahraničních závodníků, ale i tak se sešlo celkem zajímavé složení závodnůků. Od 10letých špuntů až po Jardu Feifara kterému už táhne na čtyřicítku..

0152.jpg

Vše celý den probíhalo na jedničku. Záchranáři bez práce (až na jeden odřený loket), hudba hrála, děvčata se opalovala, pivo a Jäger se točil..

Dokonce i mimozávodní zábava probíhala-Kouč Kuby Maška přivezl svojí Feldu a nechal si jí kompletně polepit, takže teď musí na technickou kde si musí přepsat barvu svého auta z bílé na oranžovou   :-D

0241.jpg

V kategorii do 13let jelo závod 8 riderů a už od kvalifikace, kterou vyhrál, dával najevo domácí Jarda Kadlec že dráhu má najetou perfektně, jako jediný z této kategorie skákal i ty najvětší skoky na dráze. A i ve finále s přehledem vyhrál.

Kategorie do 13let:  1.Jára Kadlec  2.Pavel Sivák  3.Míla Svoboda  4.Marek Trudič

V kategorii do 16let nastoupilo do kvaldy 9 závodníků. Určitě nejvíce překvapil Tomáš Klouda z Prahy, který zajel kvalifikaci nejlepším časem, ale tento čas by stačil i na 5.místo v kategorii Open, což jsou borci daleko starší. O to více, že tenhle borec jezdí na kole jen dva roky..

Ve finále kategorie do 16let měl ale smůlu a od startu se mu začal vzdalovat domácí Oldřich Faifer, který nakonce toto finále také vyhrál.

Kategorie do 16let: 1.Olda Faifer  2.Tomáš Klouda  3.Štefan Sýkora  4.Adam Dokulil

0336.jpg

To v kategorii OPEN bylo vše dramatičtější. Do závodu se postavilo 25 závodníků. Jak už naznačovali výsledky kvalifikace, dobře si vedl domácí Václav Weber, Přemek Tejchman z Trutnova, nebo také neustále šlapající Adam Stašek z Aše. Adam snad šlape i ve spaní..

Souboje v kategorii OPEN byly také i soubojem o celkové prvenství v seriálu. Zatím si náskok držel Zdeněk Plášil před Jakubem Maškem, ale Zdeněk potřeboval bodovat co nejvíce a čekat že Kuba Mašek zklame. Ten také své kvality nepotvrdil a do finále nepostoupil. To jeho soupeř Zdeněk si finále vyjel, stejně jako Přemek Tejchman a Štěpán Novotný.  Překvapením byla účast ve finále mladého Daga Hoke, který dorazil z Prahy. Dag ale ve finále ukázal že má co nabídnout a šel jednoznačně dopředu a také profitoval ze souboje Tejchman-Novotný. Jako poslední si jel ve finále Plášil. Jenže ostřílení borci jako například Tejchman nedají nic zadarmo a tak dal v poslední zatáčce Přemek Tejchman ochutnat svůj loket Dagovi a ten se poroučel k zemi. 

Kategorie do OPEN: 1.Přemek Tejchman  2.Štěpán Novotný  3.Zdeněk Plášil  4.Dag Hoke

0610.jpg

0421.jpg

0511.jpg

 

Celý seriál zakončí celkové vyhlášení seriálu a samozřejmě Jägermeister párty.

Akce se konná 31.října v Plzni.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.