SPOKE Česká 4X liga 2011 #1 Praha - report

18.04.2011 13:03

Po dlouhé a bikerům nepřející zimě se fourcrossová (4X) sezóna opět rozjíždí. V Praze 13 – Stodůlkách se v sobotu 16.4.2011 rozjel seriál 4X závod s názvem Spoke Česká 4X liga. A úvod sezóny to byl opravdu důstojný. Dokonale připravená trať v centru Prahy je jen několik desítek metrů od stanice metra Hůrka, tedy divácky atraktivní a přístupná. Trať zde vyrostla již před několika lety za velkého přispění Zdeňka Póla, osoby která stojí za vznikem a rozvojem fourcrossu, tedy jedné ze závodních disciplín MTB závodů. A za 10 let fungování 4X na České scéně také nejúspěšnější disciplínou. 4X se může pochlubit mistry světa Michalem Prokopem a Tomášem Slavíkem, mistry evropy, vítězi světového poháru…

V Stodůlkách tedy odstartovala další sezóna. Na start závodu se postavilo 55 závodníků se všech koutů ČR, bylo tu též 5 závodníků ze Slovinska, několik závodníků z Německa, Polska, Slovenska či dokonce jeden závodník s Ruskou licencí.

Kvalifikace závodu se rozjela s úvodem dvanácté hodiny. Nejrychlejší část kvalifikace zaznamenal Petr Mühlhans, jezdec který v loňské sezóně vyhrál Český pohár 4X a od letošního roku bydlí v těsné blízkosti dráhy ve Stodůlkách. Na dráze pořádá pravidelné tréninky a také pracuje na údržbě trati, takže dráhu zná opravdu do detailu. Nejrychlejší čas kvalifikace byl 41:52 sekundy.

Ve 13:30 odstartoval hlavní závod ve třech kategoriích a to Rookie (junioři do 16let), Expert (muži od 15let) a Elite (muži od 17let).

V kategorii nejmladších závodníků Rookie bylo pořadí v cíli – 1.SEMERÁK Adam 2.INDERBITZIN Petr 3.SCHRÖDER Tomáš

4.BODNÁR Filip

V kategorii hobby závodníků Expert bylo pořadí v cíli – 1.NEUBERG Tomáš 2.HLŮŽE Sebastian 3.KABELKA Miroslav 4.KRAJČÍ Daniel

V kategorii toho nejlepšího co může ČFL nabídnout, tedy v kategorii Elite bylo celkové pořadí následující –

1 FISCHBACH Johannes (GHOST FACTORY RACING Německo)

2 ŠVÉDA Jan (SKC PROSTĚJOV CZE)

3 MYŠÍK Milan  (Giant Cycling team CZE)

4 MÜHLHANS Petr (COMMENCAL O´neal CZE)

5 PEŠKO Marek (CK TWISTER SVK)

6 ŘÍHA Jakub (GALAXY CYKLOŠVEC CZE)

7 STAŠEK Adam (GHOST FACTORY RACING CZE)

8 PLÁŠIL Zdeněk (3Riders.cz Community CZE)

 

Po ukončení závodů proběhlo slavnostní vyhlášení všech finalistů závodu. Pětidílný seriál ČFL pokračuje dalším závodem 12.6. 2011 které po loňské pauze zavítá opět do Škoda Energo parku Mladá Boleslav.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.