SR Suntour Česká 4X liga no.3 a 4 MB

05.08.2012 09:03

Další závod ČFL se uskutečnil na oblíbené trati v Mladé Boleslavy, respektive v přilehlém městě Kosmonosy v areálu bývalé motokrosové tratě.

V sobotu byl na závodníky přichystán závod v dual slalomu. Počasí bylo objednané na jedničku a k překvapení letošního roku dorazilo i velké množství závodníků. Na start se jich postavilo 52 a jako tradičně i se zástupci z jiných států. Dorazil i Michal Prokop, člověk který vyhrál v tomto sportu co šlo. Bohužel nemohl svádět souboje s "veteránem" Marosanou, toho času s rukou v sádře.

Dual slalom ač je atraktivní, tak je časově náročný. a vzhledem k takovému počtu závodníků, tak se závodilo celý den. V podvečer se vytvořila finálová dvojice Jakub Hnidák a Michal Prokop. Vítěztví bral Michal Prokop, Hnidák tedy druhý, třetí místo z vítěztví v malém finále bral Faistaver a čtvrté Plášil.

V kategorii Expert se radoval z vítěztví Jan Vacek, v Rookie Miloslav Svoboda.

V neděli nás čekal start závodu ve fourcrossu. Ten byl poznamenán poměrně silnou dešťovou přeháňkou, která vytvořila z Kosmonoské trati téměř nesjízdnou klouzačku.

V každé jízdě tak fanoušci co vydrželi mohli vidět porci pádů a kolizí, ať už s tratí, soupeřem, nebo sám se sebou :-) I přes takové bojové podmínky se závod odjel, což svědčí hlavně o sportovním duchu všech závodníků.

  neděle 15.7.   SUNTOUR Česká 4X liga
  ROOKIE
1 638 Svoboda Miloslav-No respect Kraslice
2 666 Hennecke Nico-Ghost Německo
3 603 Tuchyňa Michal-BMX Liptov Slovensko
4 601 Burger Julian-TV Waldsassen Německo
   
  EXPERT
1 110 Krajčí Dan-Polygon Praha
2 132 Winter Jan-Stárkov DH
3 218 Flek Jaroslav-MBC
4 104 Picek Martin-BikeStrike.com
   
  ELITE
1 55 Novotný Štěpán-CTM Novatec
2 60 Tejchman Přemek-Commencal Trutnov
3 91 Plášil Zdeněk-team 4X racing
4 132 Penc Jiří-Commencal Oneal

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.